Camins de Planícia

Realment el títol de l'article i el nom de la possessió no es correspon en absolut a l'excursió que varem fer diumenge passat, ja que pel pla hi anàrem ben poc temps.
La finca pública de Planícia es situa al terme de Banyalbufar i te unes dimensions enormes amb 442 hectàrees.El bosc de Planícia és un dels alzinars on es troba una major concentració de rotlles de sitja i barraques de carboner. Es parla de més de 150 rotlles, amb les seves barraques i diversos forns de pa. També hi trobam fins a set forns de calç a Planícia.
És una finca d'especial interès botànic, amb riquesa d'endemismes i amb un gran número d'espècies de distribució reduïda. Destaquen l'estepa joana, l'eixorba-rates blanc, la didalera, la cossiada de penyal i l'eixorba-rates negre. Quant a la fauna, destaca la presència del ferreret, endèmic de l'illa de Mallorca.
Hem format el grup 19 persones amb una ruta de 13 quilòmetres per dins i per fora de la finca, la major part del recorregut per dins alzinars plens de rotlles de sitja i barraques de carboner, també hem vist aljubs i forns de calç. El dia no ha acompanyat gaire perquè ha estat tapat i fred.
Hem dinat a les cases de Planícia passant fred i hem partit aviat. 
Avui el poble de Banyalbufar celebrava el seu Pancaritat a les cases de Planícia, però quan hem arribat la gent ja havia dinat, ballat i partit. 


Comentaris

Entrades populars