D'on ve la tradició de les verges?


La nit del 20 d'octubre els carrers s'omplen de grups de joves, que aprofitant l'antiga tradició de rondar les nines fradines, es reuneixen per cantar i menjar els tradicionals bunyols.

En aquesta festa els pretendents festejaven amb les seves estimades cantant les famoses "serenates". Elles després els hi donaven bunyols i vi dolç.

Aquesta tradició coincideix amb la vigília de Santa Úrsula i a les 11.000 verges. Santa Úrsula era filla de un príncep britànic la qual va ser promesa en matrimoni. Després d'anar a Roma en peregrinació, es va dirigir a Colònia amb el seu seguici de donzelles però allà van trobar que els huns s'havien apoderat de la ciutat. Van ser martiritzades en no accedir als desigs carnals dels ocupants.

Actualment la festa ha evolucionat convertint-se en una ocasió més perquè els joves es diverteixin recorrent els carrers dels pobles la nit del 20 d'octubre.
Es consumeixen bunyols i el vi dolç, de bunyols en podem trobar de dos tipus; de forat de patata fregits o els farcits de crema, nata o trufa.

Comentaris

  1. .........muy bonito, que tengan mucho éxito en la convocatoria.

    ResponElimina
  2. Una tradició que de cada vegada és va perdent més, i si se'n saben els orígens, sa veritat és que no manquen motius.

    ResponElimina
  3. Una tradició que de cada vegada és va perdent més, i si se'n saben els orígens, sa veritat és que no manquen motius.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars