Tradicions de Les Verges

La nit del 20 al 21 d'octubr es celebra a molts de pobles i ciutats de Mallorca la Nit de les Verges, amb bunyols, música, vi, un ancestral ritus de galanteig per festejar que perviu entre els joves, que s'ha anat adaptant amb el temps.

Es tracta d'una celebració espontànea que realitzen determinats grups de joves que van de casa en casa acompanyats per la banda de música a cantar cançons populars a les seves enamorades (serenates), a qui també regalen clavells. Les al.lotes els hi ofereixen bunyols, vi dolç i llepolies a canvi.

Aquesta tradició coincideix amb la vigília de Santa Úrsula i a les 11.000 verges. Santa Úrsula era filla de un príncep britànic la qual va ser promesa en matrimoni. Després d'anar a Roma en peregrinació, es va dirigir a Colònia amb el seu seguici de donzelles però allà van trobar que els huns s'havien apoderat de la ciutat. Van ser martiritzades en no accedir als desigs carnals dels ocupants.

Actualment la festa ha evolucionat convertint-se en una ocasió més perquè els joves es diverteixin recorrent els carrers dels pobles la nit del 20 d'octubre.
Es consumeixen bunyols i el vi dolç, de bunyols en podem trobar de dos tipus; de forat de patata fregits o els farcits de crema, nata o trufa.

Els més petits a l'escola, ens canten la típica cançó: "Avui son les verges tots hi hem d'anar, de bunyols amb sucre n'hem de berenar"

No deixem perdre les nostres arrels i tradicions, val la pena conservar-les!

Imatge: Melicotó


Comentaris

Entrades populars