Comuna de Bunyola 2017

Sa Comuna de Bunyola
Avui les prediccions meteorològiques s'han complert: plogudes febles a la serra de Tramuntana i baixada brusca de temperatures.
Malgrat tot, ens hem reunit 16 participants per anar a fer una volta per la Comuna de Bunyola. Un extens paratge boscós de 716 ha, solcat per una extensa xarxa de camins i tiranys.
En Pere ens ha portat a recórrer camins carreters que solquen obacs comellars, explotats pels carboners i calciners en altre temps, avui envoltats d'una boira baixa fantasmagòrica. A l'indret de "Sa bassa Plana", un petit bassol per recollir aigua i on també es troba un gran dipòsit d'aigua per la lluita contra els incendis, és el lloc escollit per berenar i agafar forces. Continuem el nostre itinerari, passant pel costat de la idíl•lica "Cisterneta d'en Gil", apartada uns metres del camí. Pujant pel tirany que discorre pel "Comellar de ses Covasses", entrem en calor i retornem al punt de partida, passant un altre cop pel dipòsit d'aigua. El GPS marca un recorregut de 8 Km. no està gens malament amb les condicions adverses que l'hem fet.
Finalment ens reunim tots plegats a l'àrea recreativa de Cas Garriguer i a la vorera del foc, dinem de llonganissa torrada, coques de trempó i verdura que han fet na Francisca i na Magdalena i que han estat "mel". No hem acabat de dinar, que s'ha tornat a posar a ploure. El cafè l'hem hagut de fer dins el refugi de sa Comuna que es troba aferrat a la caseta des Garriguer, on un gran foc a la xemeneia i les herbes dolces, ens han fet entrar en calor. (Fotos de Pere Nigorra i Josep F. Nos)



Feis click a la foto per veure tot l'àlbum .

Comentaris

Entrades populars