Festa de la Flama de la Llengua

Divendres passat, dia 23 de juny, revetla de Sant Joan i convidats pel nostre veinat, Pep Lluis Pol, un grup de 15 persones varem pujar al Castell d'Alaró per viure la nit màgica a vista d'ocell (o de bruixes).
L'hora de sortida el sol encara anava ben alt i feia molta calor, però sortírem des de l'aparcament del Verger i ens varem torbar poc més d'una hora per arribar al cim.
El llum de l'horabaixa ens oferia uns tons ben diferents de la llum del matins i les nostres estimades muntanyes es mostraven esponeroses.
Poc a poc la gent va anar arribant per celebrar l'acte al que estàvem convocats i com estava previst, hi va haver trempó i gelat per a tothom.
La posta de sol va ser espectacular, com les vistes cap al pla de Mallorca.
El recent nomenat batle d'Alaró, Guillem Balboa va encetar la cerimònia de l'encesa de la flama, que ell mateix havia anat a cercar a les muntanyes catalanes del Canigó.
El nostre amic marratxiner Josep Lluís Pol  i Llompart, gran estudiós de tot el que envolta el Castell d'Alaró i autor del bloc Hisn-Alarum va ser l'encarregat enguany de fer el pregó, fent un recorregut brillant per milers d'anys d'història en comú entre les terres (ara de parla catalana) en relació a l'us de les focateres i talaies que feien servir els nostres avant-passats i reivindicant els drets oblidats dels immigrants que es juguen la vida avui en dia creuant el Mediterrani.
Després de la magnífica exposició den Pep Lluís varem emprendre camí de baixada tots en filera i ben equipats amb llanternes.
Una experiència que ens va encantar i que ens agradaria poder repetir cada any.

Feis clic a la imatge per veure l'àlbum de fotografies.


Comentaris

Entrades populars