Santa Eugènia

Santa Eugènia, tan a prop i tan desconeguda. Avui hem fet una de les rutes més hermoses d'aquesta temporada. El nostre guia becari, en Josep F. Nos ens tenia aquesta ruta preparada de feia temps i ha anat molt bé ja que el guia titular, en Pere Nigorra s'està recuperant d'una rompuda fibrilar que va patir fa dues setmanes a l'excursió dels dimecres.
El dematí s'ha aixecat ventós i fresquet, hem partit de just davant la bodega Taujana per una costa ben empinada. La pujada fins al monument de la Creu ha durat exactament 16 minuts, des d'allà dalt les vistes són espectaculars i dominen tot el raiguer de Mallorca amb totes les serres i putxos que l'envolten. Allà dalt bufava bastant de vent, però quan hem començat a baixar ja hem estat arrecerats i un bon solet ens ha acompanyat tot el camí
Del monument hem baixat cap a la curiosa i sorprenent cova de Lourdes on hi trobam una reproducció de la Verge de la famosa cova francesa. Un lloc perfecte per aturar-se una estona i contemplar la bellesa del lloc. Hem fet la foto del petit i agradable grup de 15 persones.
Hem continuat la caminadeta per veure un altre cova, no gaire enfora de la de Lourdes i del mateix estil de valma.  Després hem enfilat per dins el poble de Santa Eugènia on hem vist racons i llocs curiosos com el cementiri jueu i el llogaret de les Alqueries, per concloure la sortida a la bodega de la Vinya Taujana on ens han donat bona explicació del procés d'elaboració del vi i ens han convidat a degustar el blanc , el rosat i el negre, acompanyats de fuet i quelitas. Com podeu imaginar hem sortit ben alegres de les bodegues Taujanes i hem tornat a Pòrtol feliços i contents.

Clicau a la imatge per veure totes les fotos.


Comentaris

Entrades populars