dilluns, 12 de febrer de 2018

ESO a l'escola de persones adultes


ESO PER PERSONES ADULTES Vols obtenir el graduat en secundària per persones adultes? Ara tens l'oportunitat. Avui dia 12 comença la matrícula del 2on quadrimeste.

dimarts, 6 de febrer de 2018

Farmàcies de guàrdia Febrer


STOP BULLYING!!


Caminem junts?L'Ajuntament informa:
Has pensat mai en començar a caminar per fer un poc d’activitat física? Ja camines pero o fas tot sol o tota sola? Volem ajudar-te a mantenir un estil de vida saludable. Una dieta inadequada i la falta d’activitat física són dos factors de risc de les principals causes de malalties evitables, com els trastorns cardiovasculars, l’obesitat, alguns tipus de càncer i la diabetis mellitus tipus 2. Enfront d’això, caminar es considera sovint com la forma d’activitat física que majors beneficis aporta per a la salut. A més, és una pràctica econòmica, que no requereix d’un equipament complex ni d’instal·lacions específiques, s’adapta a multitud d’horaris i es pot modular depenent de les característiques personals, com l’edat o l’estat de salut. Seguint unes quantes recomanacions bàsiques, caminar és un exercici que pot ser realitzat per la major part de la població. Per això, des de l’Ajuntament de Marratxí juntament amb la Conselleria de Salut, Família i Benestar Social hem posat en marxa el projecte de rutes saludables al voltant dels centres de salut. Per dissenyar aquestes rutes s’ha comptat amb la col·laboració d’entitats, associacions i ciutadans dels barris implicats, així com dels responsables municipals dels ajuntaments participants. D’aquesta manera, s’han definit rutes adaptades a la vida quotidiana, que fomentin la socialització dels veïns en el seu propi entorn mitjançant la pràctica d’activitat física en grup, contribuint a l’enfortiment del teixit social a la vegada que es fomenta l’activitat física, millorant així la salut de tota la comunitat. Si vols participar telefona al 971 794 643

Cerques feina? Cafe per a les dones al Centre de Formació Balanguera
Cerques feina? Vols que facem un café i en xerram? A l’Area d’Ocupació de l’Ajuntament te convida a fer-ne un al Centre de Formació Balanguera: T’oferim un espai on poder parlar amb un dels nostres tècnics de les teves vivències i dificultats per cercar i trobar feina. Junts farem feina per augmentar les possibilitats de cadascú: aprendrem on i com trobar la feina reforçant les nostres habilitats. A més, és una oportunitat per conèixer persones que estan en la teva mateixa situació i compartir amb elles dubtes i sentiments.

Enterrament de la sardina 2018


Country Rock a Ciutadà Il.legal


Interessant xerrada a l'espai Jove


dimarts, 30 de gener de 2018

Penyal des Migdia de Calvià


Era hora de partir i el grup era ben petit a la plaça de Can Flor, però poc a poc ha comparegut la gent i n'han vengut altres a la possesió de Galatzó. Hem format un grupet de 18 caminants.
La ruta és en la seva major part per camins bons. Tot el temps hem estat vigilats per cims preciosos, com el Puig des Senyor, la Mola de S'Esclop, el puig de Galatzó i el puig Batiat.
Hem fet la ruta del Camí de Ses Vinyes per la font dels Obis per bon camí, per acabar després entre roques i càrritx al Penyal des Migdia des d'on es contemplen precioses panoràmiques de les cases de Galatzó.

"A la dreta veus Eivissa
 a l'esquerra hi tens Cabrera
i si segueixes tot dret
trobaràs sa Dragonera."

De tornada hem baixat per un preciós i humit caminoi fins al refugi des Tramuntanar, on hem pogut dinar arrecerats.

"Aquell pi que hem vist avui,
arrelat a dins sa roca,
no passa pena pel vent,
té ben segura sa soca"

"Anau davant vos l'amo en Pere,
que sabeu més bé es camí,
vos esperam per aquí,
no mos deixeu molt enrere."

"Dins es càrritx asseguda
mos ha esperat na Maria,
ha fet molt be no venir,
ja hi pujarà un altre dia."

"M'encanta anar d'excursió,
i això és sa meva afició,
però ara en tenc un altre,
som es Mosso glosador"

Hem acabt la ruta d'avui visitant les cases del Galatzó, una possesió majestuosa dins una finca pública digna de ser visitada per tots els mallorquins.