dimecres, 18 d’octubre de 2017

Excursió a Cala Bóquer

PLAÇA DE CAN FLOR (Pòrtol 8.25h)
Aquesta és una ruta bellíssima i fàcil de fer. Cala Bóquer, nom d’origen romà que fa referència a Bocchor, o la Vall de Bóquer, per on caminarem, està encaixonada entre l’imponent Cavall Bernat i el penyal Roig. Els romans fundaren aquí Bocchoris fa més de 3000 anys, poblat que segons els experts supera en antiguitat a la pròpia Pollentia.
El camí s’inicia en el Port de Pollença, a la carretera que va a Formentor. Com que la platja no té ombres acabarem l’excursió als pins de la Platja de Formentor. (parquing 0,04 centims/minut)
Berenar a la motxilla. El dinar pot quedar als cotxes.
Protecció per la pluja i el sol, aigua abastament.
Banyador i tovallola pels més atrevits.

divendres, 13 d’octubre de 2017

Exposició Acústica a Ciutadà Il.legal


Primera excursió


36 participants a la primera sortida de tardor del Grup Excursionista de Pòrtol. Un dia de tardor immillorable amb una calma espectacular a la mar i sense vent a terra.
Es canó des Moro és una sortida curta, però no es deixa conquerir fàcilment. Per sort varem arribar dels primer a l'ermita de la Victòria d'Alcúdia i varem poder aparcar perfectament, però un poc més tard era difícil trobar lloc, i és que des d'allà parteixen diverses rutes molt transitades per mallorquins i estrangers .
El camí cap al canó del Moro és estret i moltes vegades ens varem haver d'aturar per deixar passar altra gent.
Les vistes a la badia de Pollença són espectaculars i una vegada has voltat damunt el Cap des Pinar es pot veure Menorca.
La pujada al canó es curta però un poc complicada i alguns dels participants varen decidir no pujar.
A les 13.00 hores varem agafar lloc a l'explanada davant l'ermita per dinar a l'ombra dels pins.
Després d'una horeta ja havíem dinat i pres cafè, així que férem la foto de grup i partírem.

Clicau damunt la imatge per veure les fotos.

divendres, 6 d’octubre de 2017

Taller a la Escuela de Danza de Marratxí


Salsa i "Bachata" a l'Escuela de DanzaProgramació Espais Joves Octubre


Taller infantil a Little Paper!


Tradicions de Les Verges

La nit del 20 al 21 d'octubr es celebra a molts de pobles i ciutats de Mallorca la Nit de les Verges, amb bunyols, música, vi, un ancestral ritus de galanteig per festejar que perviu entre els joves, que s'ha anat adaptant amb el temps.

Es tracta d'una celebració espontànea que realitzen determinats grups de joves que van de casa en casa acompanyats per la banda de música a cantar cançons populars a les seves enamorades (serenates), a qui també regalen clavells. Les al.lotes els hi ofereixen bunyols, vi dolç i llepolies a canvi.

Aquesta tradició coincideix amb la vigília de Santa Úrsula i a les 11.000 verges. Santa Úrsula era filla de un príncep britànic la qual va ser promesa en matrimoni. Després d'anar a Roma en peregrinació, es va dirigir a Colònia amb el seu seguici de donzelles però allà van trobar que els huns s'havien apoderat de la ciutat. Van ser martiritzades en no accedir als desigs carnals dels ocupants.

Actualment la festa ha evolucionat convertint-se en una ocasió més perquè els joves es diverteixin recorrent els carrers dels pobles la nit del 20 d'octubre.
Es consumeixen bunyols i el vi dolç, de bunyols en podem trobar de dos tipus; de forat de patata fregits o els farcits de crema, nata o trufa.

Els més petits a l'escola, ens canten la típica cançó: "Avui son les verges tots hi hem d'anar, de bunyols amb sucre n'hem de berenar"

No deixem perdre les nostres arrels i tradicions, val la pena conservar-les!

Imatge: Melicotó


Instància per participar a la XIX Fira de Tardor - 5 de novembre


Si voleu participar a la Fira de Tardor amb una paradeta, feis click a la imatge i del 9 al 20 d'octubre pots presentar la teva instància!

Activitat a Ciutadà Il.legal dissabte 7 d'octubre