diumenge, 14 de gener de 2018

Moletó de sa Granja

La primera excursió del nou programa d'hivern i primavera del nostre grup excursionista ha estat la pujada al Moletó de sa Granja situat entre Esporles i Banyalbufar. Una excursió molt agradable de 6 quilòmetres i mig de llargària i amb bastant pendent.
Hem partit del'aparcament de Sa Granja d'Esporles per un tram del Camí des correu per enfilar-nos després per dins frondosos alzinars amb camins plens d'estores de fulles i moltes mostres d'antigues activitats de carboner, com sitges, forns i cabanes.
El dia per la serra ha estat avui amb molts de niguls i boires ,
només hem pogut tenir una mica de sol a l'hora de dinar.
Hem format un grup de 27 persones amb algunes noves incorporacions, que esperam hagin disfrutat de l'excursió i vulguin tornar.
Clic a la foto per veure tot l'àlbum.

Música en acustic a Ciutadà Il,legal


Fogueró de Sant Antoni


Fotografia a Ciutadà Il.legal


dimecres, 27 de desembre de 2017

El Puig de Massanella nevat (6-12-2017)

El passat dia 6 de desembre dimarts festiu, el nostre grup excursionista varem fer una excursió que no estava al programa de tardor; el Puig de Massanella. Com que feia uns dies havia nevat a la serra i les temperatures havien estat anormalment baixes varem trobar tot el puig ben nevat i a la part més alta uns gruixos de neu d'uns 50 cm.
Com que es tractava d'una excursió matinal varem partir a les 7.30 cap al Coll de sa Batalla per iniciar la pujada. Arribant al peatge de Comafreda ja es veien clapes de neu per tot arreu, i arribant al coll des Fil ja era tot el trespol una pista de patinatge. Avançar per damunt el gel era bastant perillós perquè no teniem el calçat adequat.
L'ascens des del coll del Fil ja va ser tot el temps trepitjant neu. Una vegada al pla de sa Neu tot era ben blanc i es feia difícil trobar i seguir les fites.  Avançar es feia cada vegada més dur perquè el pendent també s'incrementava.
A la fi passades les 12 la major part del grup varem aconseguir arribar al cim, altres decidiren no acabar de pujar. Com podeu veure a les fotos , les vistes des d'allà dalt eren increïbles.
Varem trobar el Betlem que havíem col·locat l'any passat en perfecte estat de conservació i després de fer les corresponents fotos, començàrem la baixada.
El descens va resultar una mica més dur per les múltiples relliscades que varem patir quasi tot el grup, però al tram de la rosseguera ens varem amollar fora por per damunt la neu i va ser molt divertit.
Al final l'excursió va durar una hora més del previst i per reposar forces anàrem al restaurant Can Puput de Mancor de la Vall, i varem rescabalar tot lo suat amb arroç brut i frit de matances.
En resum el Puig de Massanella amb tanta neu es fa bastant difícil de pujar, però l'experiència viscuda no la podrem oblidar.
                                                                 Clic a la foto per veure tot l'àlbum.


dissabte, 23 de desembre de 2017

Puig den Galileu


Excel·lent excursió avui 23 de desembre de 2017 al magnífic Puig den Galileu amb inici molt dur des del Coll de Sa Batalla en línia recta  per una forta pendent.primer per dins l'alzinar i després per un impressionant roquissar amb alzines majestuoses. Tres hores ens ha costat arribar al cim amb molta boira i fred intens. Però una vegada a dalt, el sol s'ha fet pas entre els niguls i ens ha escalfat durant el temps que hem col·locat el Betlem fet a Pòrtol per n'Antònia dels Siurells i donat al nostre grup excursionista avui composat per 18 persones.
Tot seguit hem continuat la ruta, però de baixada per darrera el Massanella i un tram per dins una torrentera, per seguir per camí ben definit cap a Comafreda i tancar la ruta al Coll de Sa Batalla.
Una excursió que recordarem molts d'anys amb final feliç al restaurant Canyamel on mos hem posat ses botes de bon de veres. Bon Nadal a tothom i feliç any nou.

Clic a la foto per veure tot l'àlbum.